Fit op Aspergeakker

In het dagactiviteitencentrum de Aspergeakker in Zoetermeer komen dagelijks jongeren (vanaf 12 jaar), volwassenen en ouderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking of meervoudige beperking. Op dit moment hebben wij op het dagcentrum een loopband en een fiets, hiervan wordt intensief gebruik gemaakt door de cliënten. Ze vinden het fijn om op een veilige manier intensief bezig te zijn en ze kunnen hun conditie opbouwen op hun eigen tempo. Helaas is er meer vraag dan aanbod van apparaten.

Wij willen graag een laagdrempelige manier van bewegen aanbieden waarbij elke client op zijn eigen niveau kan bewegen en die wij ook in groepsverband kunnen aanbieden. Samen bewegen is namelijk een leuke en sociale bezigheid. Om dit mogelijk te maken willen wij een fitnessruimte inrichten voor onze cliënten. Cliënten kunnen met een vast schema wekelijks of 2 wekelijks bewegen naar hun behoeften, bijvoorbeeld op gewicht blijven, afvallen, conditie verbeteren en het soepel houden van spieren en gewrichten. Hiermee willen wij hun welzijn en gezondheid positief beïnvloeden.

Met jouw hulp kunnen we diverse fitnessapparaten en benodigdheden mogelijk maken voor de cliënten van Ipse de Bruggen!

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Speeltuin KDC Vlaardingen

Vlaardingen
Op het Kinderdienstencentrum Zonnehof Vlaardingen zijn de huidige speeltoestellen buiten verouderd en dringend toe aan vervanging

Fit op Aspergeakker

Zoetermeer
Wij willen graag een laagdrempelige manier van bewegen aanbieden waarbij elke client op zijn eigen niveau kan bewegen en die wij ook in groepsverband kunnen aanbieden.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Speeltuin De Beleving

Nieuwveen
Op Landgoed Ursula in Nieuwveen willen wij een speeltuin realiseren voor mensen met een beperking.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.