Fit op Aspergeakker

In het dagactiviteitencentrum de Aspergeakker in Zoetermeer komen dagelijks jongeren (vanaf 12 jaar), volwassenen en ouderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking of meervoudige beperking. Op dit moment hebben wij op het dagcentrum een loopband en een fiets, hiervan wordt intensief gebruik gemaakt door de cliënten. Ze vinden het fijn om op een veilige manier intensief bezig te zijn en ze kunnen hun conditie opbouwen op hun eigen tempo. Helaas is er meer vraag dan aanbod van apparaten.

Wij willen graag een laagdrempelige manier van bewegen aanbieden waarbij elke client op zijn eigen niveau kan bewegen en die wij ook in groepsverband kunnen aanbieden. Samen bewegen is namelijk een leuke en sociale bezigheid. Om dit mogelijk te maken willen wij een fitnessruimte inrichten voor onze cliënten. Cliënten kunnen met een vast schema wekelijks of 2 wekelijks bewegen naar hun behoeften, bijvoorbeeld op gewicht blijven, afvallen, conditie verbeteren en het soepel houden van spieren en gewrichten. Hiermee willen wij hun welzijn en gezondheid positief beïnvloeden.

Inmiddels hebben we voldoende donaties voor dit project opgehaald!
Wij danken onze donateurs voor hun bijdragen hieraan.

Met jullie hulp kunnen we diverse fitnessapparaten en benodigdheden mogelijk maken voor de cliënten van Ipse de Bruggen!

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.