Spelen en beleven op Kinderdienstencentrum Bolsterberg

Het Kinderdienstencentrum (KDC) Bolsterberg te Zoetermeer is een dagcentrum dat zich richt op ongeveer 40 kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking met als doel het kind zich in zijn eigen tempo te laten ontwikkelen.

Bij KDC Bolsterberg zijn de huidige speelapparaten op het speelplein afgekeurd en dringend toe aan vervanging. Er is nu geen mogelijkheid meer om te klimmen, te glijden en te spelen, iets waar de kinderen van Bolsterberg veel behoefte aan hebben.

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking kunnen niet makkelijk zelf buiten spelen. De speelplaatsen in hun omgeving zijn niet altijd toegankelijk of veilig genoeg om naar toe te kunnen. De speelplaats op het KDC is een grote speelplaats die afgescheiden is per twee groepen en afgesloten is, waardoor de kinderen veilig kunnen spelen.

Wij willen de speeltuin vernieuwen en voorzien van nieuwe speelapparaten zodat de kinderen op hun eigen niveau kunnen spelen en bewegen. Voor alle kinderen is bewegen van belang en dan is het geweldig als we speeltoestellen hebben die aansluiten bij de behoeften van de kinderen.

In de speeltuin willen we een nestschommel plaatsen, een glijbaan, een zandbak, een verkeersplein met verkeerstekens, een hinkelbaan, veertoestellen in de vorm van dieren en muziekinstrumenten.

Help je ook mee om deze prachtige speeltuin mogelijk te maken?

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Meisje knuffelt met haar paard.

Nieuwe paddocks voor Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege 'De Tijd' kunnen cliënten met een verstandelijke beperking paardrijden. De huidige omheining moet vervangen worden zodat cliënten veilig naar hartelust kunnen paardrijden. Help je mee?

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.

Ipse de Bruggen wil mensen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.