Interactief spelen met de omiVista

Dagcentrum De Woutershof te Alphen aan den Rijn biedt mensen met een verstandelijke beperking van jong tot oud (vanaf 18 jaar) afwisselende dagbesteding. Ook mensen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Wij willen hen stimuleren om te beleven, in beweging te komen en sociale interacties aan te gaan. Door het inzetten van een omiVista willen we samenspelen, bewegen en beleven stimuleren.

De omiVista is een interactief projectiesysteem, dat reageert op bewegingen en deze omzet in audiovisuele effecten. Het kan projecteren op de vloer, op een tafel of op een rolstoelblad. Bladeren wegvegen, vissen verjagen, tekeningen inkleuren, ballonnen kapottrappen, muziekinstrumenten bespelen en nog veel meer. Het systeem reageert op elke beweging in het projectiegebied, zodat ook groepsinteractie mogelijk is.

Help je mee om de inzet van een omiVista mogelijk te maken?

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.