Saska Vink met therapiehond Boris

Geslaagde pilot voor winnaar MRS-prijs met idee ‘Meer honden in de zorg’

In 2022 won Saskia Vink, recreatieleider op landgoed Ursula in Nieuwveen, de Maria Regina Scholtenprijs voor het ‘Beste Idee van Ipse de Bruggen’ voor haar idee ‘Meer honden in de zorg’. De winnaar van de tweejaarlijkse wedstrijd krijgt een geldbedrag en ondersteuning vanuit Ipse de Bruggen om hun idee te realiseren. De afgelopen anderhalf jaar is Saskia flink aan de slag gegaan om de inzet van therapiehonden uitgebreid te onderzoeken. Samen met Labrador Retriever Boris als aaibare ondersteuner bezocht Saskia verschillende cliënten van Ipse de Bruggen. Met een aantal opvallende en nuttige inzichten als resultaat.

Lees meer

Door Maria Regina Scholten fonds gesponsord onderzoek in vlakblad ‘De Pedagoog’

Een fijne, warme en huiselijk ingerichte omgeving die bij je past en waar je zelf invloed op hebt. Iedereen zou dit thuis moeten kunnen ervaren, ook mensen met een verstandelijke beperking. Het onderzoeksproject ‘Fysieke omgeving’ bij Ipse de Bruggen onderzoekt hoe de leefomgeving zo wordt ingericht waarbij eigen regie van cliënten blijft behouden en de veiligheid wordt gewaarborgd. Dit onderzoek wordt gesponsord door het Maria Regina Scholten fonds. Het vakblad ‘De Pedagoog’ besteed aandacht aan de resultaten van dit project.

Lees meer

Word het nieuwste bestuurslid voor de Vrienden van Ipse de Bruggen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken vrijwilliger om ons bestuur te versterken. De stichting realiseert mooie wensen en projecten die van grote betekenis zijn voor het levensgeluk van cliënten van Ipse de Bruggen. Maar ook steunen wij onderzoeken die het welzijn van cliënten met een verstandelijke beperking verbeteren. Als bestuurslid kunt u daarin bijdragen.

Lees meer

Banner met nieuwjaarsboodschap: 'Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2024!'

Bekijk onze nieuwsbrief van 2023

Het afgelopen jaar heeft de stichting Vrienden van Ipse de Bruggen prachtige initiatieven gerealiseerd ten behoeve van de cliënten van Ipse de Bruggen. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van vrienden en andere gulle donateurs. Daar zijn wij erg trots op. In de nieuwsbrief van 2023 blikken we terug op het vorige jaar.

Lees meer

Gezin bestaande uit een vader met twee kinderen, ze glimlachen allemaal.

Betere zorg voor gezinnen met ingewikkelde problemen dankzij ‘Beter Thuis’-teams

In de regio Haaglanden zijn speciale teams genaamd ‘Beter Thuis’ opgericht om gezinnen met veel en ingewikkelde problemen betere zorg te bieden. Deze teams zijn gestart in 2019 en bestaan uit mensen van verschillende zorggebieden en organisaties, zoals jeugdhulp (Jeugdformaat), zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking (Ipse de Bruggen) en geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en volwassenen (Youz en Parnassiagroep). Het Maria Regina Scholten fonds, beheerd door de Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen, ondersteunt dit project.

Lees meer

Kinderen wandelen met hun begeleider over een zebrapad.

Een veilig leefklimaat voor kinderen met een verstandelijke beperking

Kinderen moeten alle kansen krijgen om te leren en te ontdekken. Zo kunnen zij de wereld om zich heen begrijpen en groeien zij in hun zelfstandigheid. Maar dit kan alleen als zij zich veilig en comfortabel voelen. Dit noemen we een positief leefklimaat. Dankzij het Maria Regina Scholten Fonds, wordt onderzoek gedaan naar een zo goed mogelijk leefklimaat voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Lees meer

Help De Ontdekkingstuin in Ypenburg aan een schommel

De Ontdekkingstuin in Ypenburg (Den Haag)  is een locatie van Ipse de Bruggen voor kinderen van 2-8 jaar. Hier worden kinderen voorbereid op school of speciaal onderwijs. In totaal komen hier 48 kinderen met een ontwikkelingsachterstand of autisme.

De wens van deze zorg locatie is de kinderen graag meer mogelijkheden bieden om te spelen en prikkels te verwerken en om te kunnen spelen in een veilige omgeving. Daarom wordt er gespaard voor de aanschaf van een schommel. Hoe fijn is het als straks de kinderen hiervoor niet naar de dichtstbijzijnde speeltuin hoeven te gaan en in plaats daarvan in de eigen omgeving kunnen schommelen.

Help je mee om dit te realiseren? Elke donatie is welkom!

Lees hier meer over de wens van de locatie De Ontdekkingstuin

Nieuwe speeltoestellen voor speeltuin Kinderdienstencentrum Bolsterberg

Op het Kinderdienstencentrum Bolsterberg te Zoetermeer van Ipse de Bruggen is onlangs een prachtige speeltuin gerealiseerd. De speeltoestellen op het speelplein waren verouderd en dringend toe aan vervanging. De kinderen die naar het dagcentrum komen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking, hadden daardoor niet de mogelijkheid om te klimmen, te glijden en te schommelen, iets waar ze veel behoefte aan hebben.

Met behulp van een financiële bijdrage van de Vrienden van Ipse de Bruggen, diverse donaties en bijdragen van fondsen konden nieuwe speeltoestellen aangeschaft en geplaatst worden. Nu kunnen de in totaal 46 kinderen van het dagcentrum heerlijk spelen, klimmen, glijden en schommelen.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het geluk van de cliënten van Ipse de Bruggen? Op de website staan mooie projecten waarvoor je kunt doneren. We zijn blij met elke bijdrage!

Nieuwe moestuin bij dagbesteding beschut werken in Delft bij manage Prometheus

Ipse de Bruggen biedt dagbesteding op de manege Prometheus van de Technische Universiteit. Hier werken cliënten van Ipse de Bruggen.

Onlangs is er een nieuwe moestuin gerealiseerd. Cliënten van Ipse de Bruggen die het leuk vinden om groenten te verbouwen, kunnen nu ook hier terecht.

Met financiële bijdragen van de Vrienden van Ipse de Bruggen en andere donaties is de aanleg van deze moestuin in maart begonnen tijdens de NLDoet campagne. Een groep handige mannen van Exact en leden van de manege hebben hard gewerkt om de moestuin vorm te geven en het resultaat mag er zijn!

Cliënten van Ipse de Bruggen kunnen nu in een heerlijke buitenomgeving werken bij de paarden en tuinieren in de nieuwe moestuin.

In de pauzes is het genieten van deze mooie plek aan het water.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het geluk van de cliënten van Ipse de Bruggen? Op de website staan mooie projecten waarvoor je kunt doneren. We zijn blij met elke bijdrage!

Nieuwe schommelbanken in Nootdorp

Op diverse woonlocaties van Ipse de Bruggen in Nootdorp zijn schommelbanken geplaatst en/of oude vervangen.

Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn speelplaatsen of openbare grasvelden niet altijd toegankelijk of veilig genoeg om naar toe te gaan.

Door deze nieuwe schommelbanken kunnen de cliënten van Ipse de Bruggen nu in hun eigen woonomgeving lekker spelen in de buitenlucht en veilig bewegen.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het geluk van de cliënten van Ipse de Bruggen?

We zijn blij met elke bijdrage! Bekijk hier de mooie projecten waarvoor je kunt doneren.