Een veilig leefklimaat voor kinderen met een verstandelijke beperking

Kinderen moeten alle kansen krijgen om te leren en te ontdekken. Zo kunnen zij de wereld om zich heen begrijpen en groeien zij in hun zelfstandigheid. Maar dit kan alleen als zij zich veilig en comfortabel voelen. Dit noemen we een positief leefklimaat. Dankzij het Maria Regina Scholten Fonds, wordt onderzoek gedaan naar een zo goed mogelijk leefklimaat voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Lees meer

Help De Ontdekkingstuin in Ypenburg aan een schommel

De Ontdekkingstuin in Ypenburg (Den Haag)  is een locatie van Ipse de Bruggen voor kinderen van 2-8 jaar. Hier worden kinderen voorbereid op school of speciaal onderwijs. In totaal komen hier 48 kinderen met een ontwikkelingsachterstand of autisme.

De wens van deze zorg locatie is de kinderen graag meer mogelijkheden bieden om te spelen en prikkels te verwerken en om te kunnen spelen in een veilige omgeving. Daarom wordt er gespaard voor de aanschaf van een schommel. Hoe fijn is het als straks de kinderen hiervoor niet naar de dichtstbijzijnde speeltuin hoeven te gaan en in plaats daarvan in de eigen omgeving kunnen schommelen.

Help je mee om dit te realiseren? Elke donatie is welkom!

Lees hier meer over de wens van de locatie De Ontdekkingstuin

Nieuwe speeltoestellen voor speeltuin Kinderdienstencentrum Bolsterberg

Op het Kinderdienstencentrum Bolsterberg te Zoetermeer van Ipse de Bruggen is onlangs een prachtige speeltuin gerealiseerd. De speeltoestellen op het speelplein waren verouderd en dringend toe aan vervanging. De kinderen die naar het dagcentrum komen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking, hadden daardoor niet de mogelijkheid om te klimmen, te glijden en te schommelen, iets waar ze veel behoefte aan hebben.

Met behulp van een financiële bijdrage van de Vrienden van Ipse de Bruggen, diverse donaties en bijdragen van fondsen konden nieuwe speeltoestellen aangeschaft en geplaatst worden. Nu kunnen de in totaal 46 kinderen van het dagcentrum heerlijk spelen, klimmen, glijden en schommelen.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het geluk van de cliënten van Ipse de Bruggen? Op de website staan mooie projecten waarvoor je kunt doneren. We zijn blij met elke bijdrage!

Nieuwe moestuin bij dagbesteding beschut werken in Delft bij manage Prometheus

Ipse de Bruggen biedt dagbesteding op de manege Prometheus van de Technische Universiteit. Hier werken cliënten van Ipse de Bruggen.

Onlangs is er een nieuwe moestuin gerealiseerd. Cliënten van Ipse de Bruggen die het leuk vinden om groenten te verbouwen, kunnen nu ook hier terecht.

Met financiële bijdragen van de Vrienden van Ipse de Bruggen en andere donaties is de aanleg van deze moestuin in maart begonnen tijdens de NLDoet campagne. Een groep handige mannen van Exact en leden van de manege hebben hard gewerkt om de moestuin vorm te geven en het resultaat mag er zijn!

Cliënten van Ipse de Bruggen kunnen nu in een heerlijke buitenomgeving werken bij de paarden en tuinieren in de nieuwe moestuin.

In de pauzes is het genieten van deze mooie plek aan het water.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het geluk van de cliënten van Ipse de Bruggen? Op de website staan mooie projecten waarvoor je kunt doneren. We zijn blij met elke bijdrage!

Nieuwe schommelbanken in Nootdorp

Op diverse woonlocaties van Ipse de Bruggen in Nootdorp zijn schommelbanken geplaatst en/of oude vervangen.

Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn speelplaatsen of openbare grasvelden niet altijd toegankelijk of veilig genoeg om naar toe te gaan.

Door deze nieuwe schommelbanken kunnen de cliënten van Ipse de Bruggen nu in hun eigen woonomgeving lekker spelen in de buitenlucht en veilig bewegen.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het geluk van de cliënten van Ipse de Bruggen?

We zijn blij met elke bijdrage! Bekijk hier de mooie projecten waarvoor je kunt doneren.

 

Wereld Downsyndroon Dag

Vandaag is het Wereld Downsyndroom Dag. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan mensen met deze erfelijke (aangeboren) afwijking. Ook Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen vraagt vandaag extra aandacht voor wat zij doen.

De Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen heeft als belangrijkste doel het werven, beheren en besteden van gelden voor de cliënten van Ipse de Bruggen. Met dit geld worden wensen van groepen cliënten bekostigd, die niet betaald kunnen worden uit reguliere (zorg-)gelden of subsidies.

Een beleeftuin voor woonlocatie Roland Holstlaan in Delft
Zo is onlangs dankzij de bijdragen van particulieren en fondsen een fantastische beleeftuin gerealiseerd op de  Roland Holstlaan in Delft. Op deze woonlocatie van Ipse de Bruggen wonen oudere cliënten waarvan de meeste afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator om zich buiten de woning te verplaatsen.

De tuin van de locatie was een verzakte onkruidtuin die niet goed begaanbaar was voor rolstoelen en rollators. Er was weinig natuurbeleving en geen mogelijkheden voor beleven en activiteiten.

Dat behoort nu tot verleden tijd want onlangs is er een fantastische beleeftuin gerealiseerd. Een beleeftuin is een tuin waarin alle zintuigen worden geprikkeld. Men kan er geuren opsnuiven van bloemen en kruiden, kleuren waarnemen, voelen, proeven van kruiden, geluiden horen en bewegen. In de beleeftuin kunnen onze cliënten lekker tuinieren met behulp van verhoogde plantenbakken. Er is een pergola geplaatst. Een paneel met vogelhuisjes en een insectenhotel. En natuurlijk kleurrijke planten die heerlijk ruiken!

Het is nu mogelijk dat de cliënten van Ipse de Bruggen op 1 plek dicht bij hun woning naar buiten kunnen gaan om te beleven en prikkels op te doen.

Wil jij – helemaal speciaal vandaag 😊 – ook graag bijdragen aan een beter leven voor de cliënten van Ipse de Bruggen?  Aarzel niet en laat je verrassen door de verschillende mooie projecten waar je voor kunt doneren: www.vriendenvanipsedebruggen.nl

Ipse de Bruggen ontvangt prijs voor het Meest Vitale Bedrijf 2022 uit de regio

Op het Sportgala in Alphen aan den Rijn werd een bijzondere prijs uitgereikt.

Uit handen van ArJan Wille van Alphen Vitaal ontvingen Ilse van Esch en Idske Meijer voor Ipse de Bruggen de prijs voor het Meest Vitale Bedrijf 2022 uit de regio.

ArJan Wille, directeur van Alphen Vitaal, benadrukte tijdens de uitreiking het belang van vitaliteit binnen bedrijven en hoe dit meer omvat dan alleen sport.
“Een vitaal bedrijf maakt vitaliteit tot speerpunt voor haar medewerkers, wat betekent dat er ruimte is voor sport, gezonde voeding en een ontspannen werkomgeving zonder roken,” zegt Wille.

“Het is inspirerend dat Ipse de Bruggen dit in hun dagelijkse bedrijfsvoering tot een succes weet te maken en dit ook nog eens samen met hun cliënten doet via het SamenFit-programma.

Het feit dat zij hun cliënten het goede voorbeeld geven, en dat zij als bedrijf ook met hen meelopen in de 20 van Alphen, laat zien dat zij vitaliteit serieus nemen en hier op een zeer positieve manier mee omgaan.”

De Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen steunt al sinds 2016 het programma Samen Fit van Ipse de Bruggen. Onder Samen Fit vallen diverse projecten gericht op het verbeteren van de gezondheid van de cliënten van Ipse de Bruggen.

Trots op gezonde en actieve leefstijl

De jury waardeerde de visie en inspanningen van Ipse de Bruggen op het gebied van vitaliteit, vooral de manier waarop zij dit samen met hun cliënten vormgeven, en bekroonde hen daarom met de titel van Meest Vitale Bedrijf 2022.

Ilse van Esch, directeur van Ipse de Bruggen, reageerde enthousiast op het winnen van de prijs voor Meest Vitale Bedrijf 2022: “We zijn ontzettend trots en blij dat we deze prijs hebben gewonnen.
Het is een erkenning voor de inzet van al onze medewerkers en cliënten die zich dagelijks inzetten voor een gezonde en actieve levensstijl.”

Nieuw buitenspeelgoed voor GONS in Nootdorp

Op de gespecialiseerde opvang na school (GONS) in Nootdorp spelen de kinderen graag buiten.
Door weer en wind, niks is te gek. Er ontbraken alleen nog wat fietsjes, stepjes en een bolderkar.

Katje van der Leden, begeleider bij GONS in Nootdorp: ‘Via de Vrienden van Ipse de Bruggen hebben wij een aanvraag gedaan voor deze spullen. Wat een geweldig nieuws was het toen we te horen kregen dat we een akkoord hadden.

Toen de bestelling werd geleverd, wilden de kinderen het gelijk uitpakken. Er moest in het donker ook meteen even een rondje in de tuin worden gemaakt.

Er is de afgelopen week al goed gebruik van gemaakt.

Namens de kinderen van de GONS in Nootdorp: Bedankt hiervoor!’

Word jij ook zo blij van dit bericht? Er zijn locaties van Ipse de Bruggen die ook mooie wensen hebben en waar jij een bijdrage aan kunt leveren om ze te realiseren.

Bekijk ze hier: bit.ly/3XiJDQu

Nieuwsbrief Vrienden van Ipse de Bruggen

Het afgelopen jaar heeft de Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen mooie projecten voor de bewoners van Ipse de Bruggen kunnen realiseren. Dit is mogelijk gemaakt dankzij Vrienden of mensen die eerder een donatie hebben gegeven.

Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen geeft in haar nieuwsbrief een korte terugblik van een aantal van deze mooie projecten. In de nieuwsbrief is er verder nieuws over de winnaar van de MRS-prijs, wordt een nieuw bestuurslid  voorgesteld en worden een aantal projecten die steun goed kunnen gebruiken, onder de aandacht gebracht.

Benieuwd naar de nieuwsbrief? Kijk hier

Knuffeltuin op dagbestedingslocatie Beschut Werken Manege Delft

Bij dagbestedingslocatie Beschut Werken Manege Delft is enige tijd geleden een Knuffeltuin gerealiseerd. Verschillende bedrijven hebben hiermee geholpen. Dankzij de financiële bijdrage van de Vrienden van Ipse de Bruggen is de Knuffeltuin verder gezellig aangekleed. Zo fleuren mooie plantenbakken de tuin op en heeft de dagbestedingslocatie een boombank kunnen aanschaffen.

Sandra Moerkerken – werkzaam als begeleider bij deze dagbestedingslocatie: ‘ Wat genieten de cliënten van Ipse de Bruggen ervan. Dagelijks worden de hokken schoongemaakt, de dieren gevoerd en ziet alles er perfect uit.

Cliënten die bij ons werken maar die fysiek geen zwaar werken kunnen doen, kunnen nu ook genieten van werken in de buitenlucht. Doordat we ook bezoek krijgen van mensen uit de buurt wordt de belevingswereld van sommige cliënten een heel stuk groter. Vol trots kunnen ze vertellen wat ze allemaal weten over onze dieren van de Knuffeltuin. Ze genieten van de aandacht en de gezelligheid die het met zich meebrengt.

Namens alle cliënten en begeleiding van de dagbesteding: Vrienden van Ipse de Bruggen heel erg bedankt!’

Diverse locaties bij Ipse de Bruggen zijn aan het sparen voor een specifieke wens. Wil jij bijdragen aan het geluk van de cliënten van Ipse de Bruggen? Elke bijdrage is welkom!

Bekijk hier de verschillende wensen van locaties