Lekker bewegen op De Trampoline

Bij Dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen krijgen volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking dagbesteding die bij hen past. Om deze cliënten te stimuleren en te prikkelen om meer te bewegen en te beleven willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten. Deze trampoline is instelbaar naar verschillende schuine standen tot een horizontale stand. Hierdoor is de trampoline te gebruiken om op te springen, maar ook te gebruiken met balspellen.

Met alle verschillende doelgroepen kunnen we gebruik maken van de trampoline. Cliënten in een rolstoel kunnen met behulp van de tillift op de trampoline neergelegd worden. Op deze manier krijgen ze een andere prikkel in hun lichaam, een andere lichaamservaring door het zachtjes wiebelen van de trampoline.

Cliënten die iets mobieler zijn, kunnen op de trampoline gaan zitten en de begeleider kan dan op de trampoline springen waardoor ze de wiebels ervaren. En we hebben ook cliënten die zelfstandig kunnen springen op de trampoline. Met de trampoline kunnen we zorgen voor meer beweging, het onderhouden van de sta- en evenwichtsfunctie, een andere lichaamservaring, geluksmomenten en ontspanning.

Help je mee om dit mogelijk maken voor de cliënten van Ipse de Bruggen?

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Meisje knuffelt met haar paard.

Nieuwe paddocks voor Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege 'De Tijd' kunnen cliënten met een verstandelijke beperking paardrijden. De huidige omheining moet vervangen worden zodat cliënten veilig naar hartelust kunnen paardrijden. Help je mee?

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.