Lekker bewegen op De Trampoline

Bij Dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen krijgen volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking dagbesteding die bij hen past. Om deze cliënten te stimuleren en te prikkelen om meer te bewegen en te beleven willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten. Deze trampoline is instelbaar naar verschillende schuine standen tot een horizontale stand. Hierdoor is de trampoline te gebruiken om op te springen, maar ook te gebruiken met balspellen.

Met alle verschillende doelgroepen kunnen we gebruik maken van de trampoline. Cliënten in een rolstoel kunnen met behulp van de tillift op de trampoline neergelegd worden. Op deze manier krijgen ze een andere prikkel in hun lichaam, een andere lichaamservaring door het zachtjes wiebelen van de trampoline.

Cliënten die iets mobieler zijn, kunnen op de trampoline gaan zitten en de begeleider kan dan op de trampoline springen waardoor ze de wiebels ervaren. En we hebben ook cliënten die zelfstandig kunnen springen op de trampoline. Met de trampoline kunnen we zorgen voor meer beweging, het onderhouden van de sta- en evenwichtsfunctie, een andere lichaamservaring, geluksmomenten en ontspanning.

Help je mee om dit mogelijk maken voor de cliënten van Ipse de Bruggen?

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.