Belastingvoordeel schenkingen goede doelen

De Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). De belastingdienst stimuleert schenkingen aan het goede doel. Wanneer jouw schenking voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze aftrekken in jouw aangifte inkomstenbelasting.

Belastingvoordeel Eenmalige schenking

Schenkingen aan goede doelen kunnen voor de inkomstenbelasting aftrekbaar zijn als de zogeheten persoonsgebonden aftrek. Je kunt deze op het aangiftebiljet inkomstenbelasting aangeven onder de vraag ‘als u of uw fiscale partner in jaartal giften deed’.

Belastingvoordeel Periodieke schenkingen

Als je minimaal 5 opeenvolgende jaren achter elkaar aan hetzelfde goede doel schenkingen wilt doen, kun je overwegen om gebruik te maken van de zogenaamde periodieke schenking. Je donaties aan Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen zijn dan volledig aftrekbaar.

Een rekenvoorbeeld:

Stel je doneert € 10,00 per maand. Dat is € 120,00 per jaar. Als je in de inkomstenschijf van 42 procent valt, kun je ruim € 50,00 van de Belastingdienst terugkrijgen. Het kost jou dus € 70,00, maar je ondersteunt ons met € 120,00! Via deze link is snel en gemakkelijk uit te rekenen welk bedrag u precies ontvangt.

Als je gebruik wilt maken van deze regeling, kun je het formulier ‘Overeenkomst – periodieke gift in geld’ invullen. Het ingevulde formulier kan in tweevoud (exemplaar voor de schenker en de ontvanger) worden opgestuurd naar:

Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen
Postbus 7027
2701 AA Zoetermeer

Wij sturen de overeenkomst vervolgens zo spoedig mogelijk retour, zodat jij deze kunt gebruiken bij jouw belastingaangifte.

Meer informatie?

Meer informatie over periodieke schenkingen is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Speeltuin KDC Vlaardingen

Vlaardingen
Op het Kinderdienstencentrum Zonnehof Vlaardingen zijn de huidige speeltoestellen buiten verouderd en dringend toe aan vervanging

Fit op Aspergeakker

Zoetermeer
Wij willen graag een laagdrempelige manier van bewegen aanbieden waarbij elke client op zijn eigen niveau kan bewegen en die wij ook in groepsverband kunnen aanbieden.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Speeltuin De Beleving

Nieuwveen
Op Landgoed Ursula in Nieuwveen willen wij een speeltuin realiseren voor mensen met een beperking.

Buitenspelen op Gaardenpad

Schiedam
Met behulp van donaties is een voetbalveldje, ballenvanger en een rolstoelschommel bij de locatie Gaardenpad. Hierdoor genieten de cliënten volop!

Beleeftuin De Kreek

Zwammerdam
De tuin van zorglocatie De Kreek was een onkruidtuin die weinig beleving en prikkels bood aan de cliënten met een ernstig verstandelijk meervoudige beperking (EVMB).

Bewegen met de tovertafel

Diverse locaties
Voor mensen en kinderen met een ontwikkelings- of autismespectrumstoornis is samenspelen niet zo vanzelfsprekend.

Ipse de Bruggen wil mensen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.