Belastingvoordeel schenkingen goede doelen

De Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). De belastingdienst stimuleert schenkingen aan het goede doel. Wanneer jouw schenking voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze aftrekken in jouw aangifte inkomstenbelasting.

Belastingvoordeel Eenmalige schenking

Schenkingen aan goede doelen kunnen voor de inkomstenbelasting aftrekbaar zijn als de zogeheten persoonsgebonden aftrek. Je kunt deze op het aangiftebiljet inkomstenbelasting aangeven onder de vraag ‘als u of uw fiscale partner in jaartal giften deed’.

Belastingvoordeel Periodieke schenkingen

Als je minimaal 5 opeenvolgende jaren achter elkaar aan hetzelfde goede doel schenkingen wilt doen, kun je overwegen om gebruik te maken van de zogenaamde periodieke schenking. Je donaties aan Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen zijn dan volledig aftrekbaar.

Een rekenvoorbeeld:

Stel je doneert € 10,00 per maand. Dat is € 120,00 per jaar. Als je in de inkomstenschijf van 42 procent valt, kun je ruim € 50,00 van de Belastingdienst terugkrijgen. Het kost jou dus € 70,00, maar je ondersteunt ons met € 120,00! Via deze link is snel en gemakkelijk uit te rekenen welk bedrag u precies ontvangt.

Als je gebruik wilt maken van deze regeling, kun je het formulier ‘Overeenkomst – periodieke gift in geld’ invullen. Het ingevulde formulier kan in tweevoud (exemplaar voor de schenker en de ontvanger) worden opgestuurd naar:

Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen
Postbus 7027
2701 AA Zoetermeer

Wij sturen de overeenkomst vervolgens zo spoedig mogelijk retour, zodat jij deze kunt gebruiken bij jouw belastingaangifte.

Meer informatie?

Meer informatie over periodieke schenkingen is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Speeltoestel De Tuintjes Hoogvliet

Hoogvliet
Bij de Tuintjes Hoogvliet, onderdeel van Behandelcentrum Kind en Jeugd regio Rijnmond, is er een grote speelplaats waar geen speeltoestellen op staan.

Speeltuin KDC Vlaardingen

Vlaardingen
Op het Kinderdienstencentrum Zonnehof Vlaardingen zijn de huidige speeltoestellen buiten verouderd en dringend toe aan vervanging

Fit op Aspergeakker

Zoetermeer
Wij willen graag een laagdrempelige manier van bewegen aanbieden waarbij elke client op zijn eigen niveau kan bewegen en die wij ook in groepsverband kunnen aanbieden.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Ipse de Bruggen wil mensen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.