Belastingvoordeel schenkingen goede doelen

De Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). De belastingdienst stimuleert schenkingen aan het goede doel. Wanneer jouw schenking voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze aftrekken in jouw aangifte inkomstenbelasting.

Belastingvoordeel Eenmalige schenking

Schenkingen aan goede doelen kunnen voor de inkomstenbelasting aftrekbaar zijn als de zogeheten persoonsgebonden aftrek. Je kunt deze op het aangiftebiljet inkomstenbelasting aangeven onder de vraag ‘als u of uw fiscale partner in jaartal giften deed’.

Belastingvoordeel Periodieke schenkingen

Als je minimaal 5 opeenvolgende jaren achter elkaar aan hetzelfde goede doel schenkingen wilt doen, kun je overwegen om gebruik te maken van de zogenaamde periodieke schenking. Je donaties aan Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen zijn dan volledig aftrekbaar.

Een rekenvoorbeeld:

Stel je doneert € 10,00 per maand. Dat is € 120,00 per jaar. Als je in de inkomstenschijf van 42 procent valt, kun je ruim € 50,00 van de Belastingdienst terugkrijgen. Het kost jou dus € 70,00, maar je ondersteunt ons met € 120,00! Via deze link is snel en gemakkelijk uit te rekenen welk bedrag u precies ontvangt.

Als je gebruik wilt maken van deze regeling, kun je het formulier ‘Overeenkomst – periodieke gift in geld’ invullen. Het ingevulde formulier kan in tweevoud (exemplaar voor de schenker en de ontvanger) worden opgestuurd naar:

Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen
Postbus 7027
2701 AA Zoetermeer

Wij sturen de overeenkomst vervolgens zo spoedig mogelijk retour, zodat jij deze kunt gebruiken bij jouw belastingaangifte.

Meer informatie?

Meer informatie over periodieke schenkingen is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Meisje knuffelt met haar paard.

Nieuwe paddocks voor Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege 'De Tijd' kunnen cliënten met een verstandelijke beperking paardrijden. De huidige omheining moet vervangen worden zodat cliënten veilig naar hartelust kunnen paardrijden. Help je mee?

Schommel voor locatie 'De Ontdekkingstuin'

Ypenburg (Den Haag)
Op De Ontdekkingstuin willen we de kinderen graag meer mogelijkheden bieden om te spelen en prikkels te verwerken. Daarom willen wij graag een schommel plaatsen.

Inrichting gezamenlijke ruimten Ierlandlaan

Zoetermeer
Op de nieuwe woonlocatie De Ierlandlandlaan in Zoetermeer (oplevering begin 2023) zijn diverse meubels nodig om de gezamenlijke ruimten te kunnen inrichten.

Kinderen uit Oekraïne

Zwammerdam
Ipse de Bruggen vangt kinderen met meervoudige beperkingen uit Oekraïne op. Mensen in de directe omgeving zijn betrokken en hebben aangegeven te willen doneren. Dat is nu op een veilige manier mogelijk.

Spelen en beleven op KDC Bolsterberg

Zoetermeer
Bij KDC Bolsterberg zijn de huidige speelapparaten op het speeltuin dringend toe aan vervanging. Wij willen de speeltuin vernieuwen zodat kinderen op eigen niveau kunnen spelen en bewegen.

Schommelbanken in Nootdorp

Nootdorp
Voor diverse locaties in Nootdorp willen wij schommelbanken plaatsen en/of oude vervangen waardoor cliënten van Ipse de Bruggen in de buitenlucht veilig kunnen bewegen en meer plezier beleven.

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Ipse de Bruggen wil mensen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.