Bewegen met de tovertafel

Voor mensen en kinderen met een ontwikkelings- of autismespectrumstoornis is samenspelen niet zo vanzelfsprekend. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om hun aandacht bij het spelen te houden, worstelen met taal en communicatie of kunnen moeilijk oogcontact maken. Dit maakt samenspelen lastig, terwijl het juist voor hen belangrijk is om deze vaardigheden te stimuleren.

Om de cliënten van Ipse de Bruggen te stimuleren om te beleven, in beweging te komen en sociale interacties aan te gaan hebben we met behulp van donaties tovertafels ingezet op diverse locaties.

De tovertafel is een vernieuwend spelconcept dat bestaat uit lichtanimaties die worden geprojecteerd op een willekeurige tafel. De lichtprojecties zijn interactief doordat ze reageren op de beweging van handen en armen van de spelers. De tafel fungeert als een scherm en boven de tafel hangt een projectiekast die de afbeeldingen projecteert. Zo ziet men bijvoorbeeld visjes op tafel zwemmen of een bal die heen en weer stuitert die ze zelf kunnen wegslaan.

Met de tovertafel willen we cliënten meer betrekken bij de groep (sociaal contact), iets extra bieden (activeren) en inspelen op hun ontwikkelingsniveau om zo te zorgen voor meer beweging, interactie en geluksmomenten.

Er zijn diverse locaties die nog steeds de wens hebben om een tovertafel in te zetten voor de cliënten.

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.