Gerealiseerd!

Beleeftuin De Kreek

De tuin van zorglocatie De Kreek was een onkruidtuin die weinig beleving en prikkels bood aan de cliënten met een ernstig verstandelijk meervoudige beperking (EVMB). De cliënten van deze zorglocatie hebben altijd 1 op 1 begeleiding nodig. Voor deze cliënten wilde men een plek dichtbij de woning creëren waar ze naar buiten konden gaan met begeleiding om te beleven en prikkels op te doen.

Om dit mogelijk te maken is met behulp van donaties een prachtige beleeftuin aangelegd waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Men kan er geuren opsnuiven van bloemen en kruiden, kleuren waarnemen, voelen, proeven van kruiden, geluiden horen en bewegen. Het is een grote aanvulling op de belevingswereld van de cliënten geworden.

Er is een pergola van gekleurd plexiglas geïnstalleerd, diverse kastjes waaruit vogelgeluiden komen, een wilgentenenhut, diverse tekenborden en voelmuren, een waterelement, spelletjestafel en verhoogde plantenbakken zijn geplaatst. Het is een hele fijne plek geworden waar de cliënten elke dag van genieten.

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Speeltuin KDC Vlaardingen

Vlaardingen
Op het Kinderdienstencentrum Zonnehof Vlaardingen zijn de huidige speeltoestellen buiten verouderd en dringend toe aan vervanging

Fit op Aspergeakker

Zoetermeer
Wij willen graag een laagdrempelige manier van bewegen aanbieden waarbij elke client op zijn eigen niveau kan bewegen en die wij ook in groepsverband kunnen aanbieden.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Speeltuin De Beleving

Nieuwveen
Op Landgoed Ursula in Nieuwveen willen wij een speeltuin realiseren voor mensen met een beperking.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.