Beleeftuin De Kreek

De tuin van zorglocatie De Kreek was een onkruidtuin die weinig beleving en prikkels bood aan de cliënten met een ernstig verstandelijk meervoudige beperking (EVMB). De cliënten van deze zorglocatie hebben altijd 1 op 1 begeleiding nodig. Voor deze cliënten wilde men een plek dichtbij de woning creëren waar ze naar buiten konden gaan met begeleiding om te beleven en prikkels op te doen.

Om dit mogelijk te maken is met behulp van donaties een prachtige beleeftuin aangelegd waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Men kan er geuren opsnuiven van bloemen en kruiden, kleuren waarnemen, voelen, proeven van kruiden, geluiden horen en bewegen. Het is een grote aanvulling op de belevingswereld van de cliënten geworden.

Er is een pergola van gekleurd plexiglas geïnstalleerd, diverse kastjes waaruit vogelgeluiden komen, een wilgentenenhut, diverse tekenborden en voelmuren, een waterelement, spelletjestafel en verhoogde plantenbakken zijn geplaatst. Het is een hele fijne plek geworden waar de cliënten elke dag van genieten.

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.