Speeltuin De Beleving

Op Landgoed Ursula in Nieuwveen willen wij een speeltuin realiseren voor mensen met een beperking. Deze speeltuin is speciaal ontworpen om uit te dagen, te bewegen en samen met elkaar een beleving aan te gaan. Of men nu verstandelijk-, lichamelijk-, of meervoudig beperkt is; spelen en bewegen is goed voor iedereen!

Het landgoed beschikt al over verschillende bewegingsmogelijkheden maar een rolstoeltoegankelijke speeltuin met diverse beleefactiviteiten ontbreekt nog. Deze beweeg- en ontmoetingsplek is zo ontworpen dat specifiek rekening is gehouden met mensen met een beperking. De insteek is dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen. Deze mooie speeltuin met zintuigprikkelende en beweegactiviteiten bevordert de kwaliteit van leven in de woonomgeving van de cliënten van Ipse de Bruggen.

Met jouw hulp kunnen we deze prachtige speeltuin mogelijk maken!

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.