Speeltuin De Beleving

Op Landgoed Ursula in Nieuwveen willen wij een speeltuin realiseren voor mensen met een beperking. Deze speeltuin is speciaal ontworpen om uit te dagen, te bewegen en samen met elkaar een beleving aan te gaan. Of men nu verstandelijk-, lichamelijk-, of meervoudig beperkt is; spelen en bewegen is goed voor iedereen!

Het landgoed beschikt al over verschillende bewegingsmogelijkheden maar een rolstoeltoegankelijke speeltuin met diverse beleefactiviteiten ontbreekt nog. Deze beweeg- en ontmoetingsplek is zo ontworpen dat specifiek rekening is gehouden met mensen met een beperking. De insteek is dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen. Deze mooie speeltuin met zintuigprikkelende en beweegactiviteiten bevordert de kwaliteit van leven in de woonomgeving van de cliënten van Ipse de Bruggen.

Met jouw hulp kunnen we deze prachtige speeltuin mogelijk maken!

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Inrichting gezamenlijke ruimten Ierlandlaan

Zoetermeer
Op de nieuwe woonlocatie De Ierlandlandlaan in Zoetermeer (oplevering begin 2023) zijn diverse meubels nodig om de gezamenlijke ruimten te kunnen inrichten.

Kinderen uit Oekraïne

Zwammerdam
Ipse de Bruggen vangt kinderen met meervoudige beperkingen uit Oekraïne op. Mensen in de directe omgeving zijn betrokken en hebben aangegeven te willen doneren. Dat is nu op een veilige manier mogelijk.

Spelen en beleven op KDC Bolsterberg

Zoetermeer
Bij KDC Bolsterberg zijn de huidige speelapparaten op het speeltuin dringend toe aan vervanging. Wij willen de speeltuin vernieuwen zodat kinderen op eigen niveau kunnen spelen en bewegen.

Schommelbanken in Nootdorp

Nootdorp
Voor diverse locaties in Nootdorp willen wij schommelbanken plaatsen en/of oude vervangen waardoor cliënten van Ipse de Bruggen in de buitenlucht veilig kunnen bewegen en meer plezier beleven.

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.