Nieuwe omheining Manege De Tijd

Manege de Tijd is in 1996 opgericht door vrijwilligers op het terrein van Landgoed Ursula, zodat de bewoners met een verstandelijke beperking kunnen paardrijden. Door de grote vraag hiernaar zijn in de loop van de jaren de activiteiten steeds verder uitgebreid. Er zijn nu 5 Fjordenpaarden, die al het werk doen.

Er worden paardrijlessen verzorgd voor 60 ruiters met allerlei verstandelijke en lichamelijke handicaps. Er wordt ook van april tot oktober dagelijks een huifkarrit voor een woon- of dagbestedings-groepen gereden.

Alle activiteiten worden door vrijwilligers gegeven en in het weekend wordt de gehele verzorging van de paarden ook door vrijwilligers gedaan.

De omheining van de buitenmanege dateert uit 1996 en is dus bijna 25 jaar oud! We hebben door goed onderhoud en extra aanpassingen deze steeds bruikbaar en veilig kunnen houden. Maar nu is de kwaliteit van het houtwerk zo achteruitgegaan dat het in zijn geheel vervangen moet worden zodat het voor de komende jaren veilig is.

Helpt u mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken, zodat onze bezoekers kunnen blijven genieten van de activiteiten op de manage?

In 2021 viert manege De Tijd zijn 25-jarig jubileum. Wij hopen dan de nieuwe omheining van de buitenmanege gerealiseerd te kunnen hebben.

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.