Nieuw buitenspeelgoed voor GONS Zoetermeer

De gespecialiseerde opvang na school (GONS) in Zoetermeer heeft een groot aantal nieuwe fietsen en karren voor op het schoolplein.

De aanschaf van het buitenspeelgoed is mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van de Vrienden van Ipse de Bruggen.

GONS Zoetermeer is een gespecialiseerde opvang na school waar kinderen na een hele dag op school kunnen sporten of zich creatief kunnen uitleven. De medewerkers op de gespecialiseerde opvang na school geven hierbij veel persoonlijke aandacht.

Marja Wennekes, begeleider bij GONS Zoetermeer: ‘Na ontvangst van de karren en fietsen werd er door de kinderen van GONS Zoetermeer meteen creatief gebruik van gemaakt. Zo hadden de kinderen binnen een paar minuten zelf bedacht dat je één van de karren aan een fietsje kan hangen en dat er zo veel kinderen mee kunnen rijden.

Bij een andere kar moet je sturen met je voeten en je voortbewegen met je handen. Dat is natuurlijk lastig als je dat niet gewend bent. De meeste kinderen hebben na wat oefenen doorgekregen hoe het werkt, en dit is tot nu toe de kar die ze het allerleukst vinden.

Ook moet je bij sommige karren samenwerken. Er moet iemand duwen en een ander kind kan sturen. Zonder samenwerking gaat de kar niet vooruit.

Het is geweldig om te zien hoe de kinderen uitgedaagd worden om te bewegen, maar ook samen te werken en creatief te denken. Ook de motoriek van de kinderen wordt gestimuleerd door het nieuwe speelgoed.’

Wil je ook bijdrage aan een beter leven van de cliënten van Ipse de Bruggen? Er zijn mooie projecten die popepelen om gerealiseerd te worden. Bekijk ze hier.