Wereld Fiets Dag

Over de hele wereld vieren we vandaag dat het fijn is om te fietsen.  Fietsen is onder andere goed voor de gezondheid. Uiteraard geldt dit ook voor de cliënten van Ipse de Bruggen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een beperking zelden aan de Nederlandse beweegnorm voldoen. Sterker nog, wanneer men een ernstige beperking heeft, is het halen van de norm een nog grotere uitdaging

Om de cliënten van Ipse de Bruggen te stimuleren om meer te bewegen in de buitenlucht en samen veilig fietsen mogelijk te maken heeft Ipse de Bruggen in samenwerking met de Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen en fondsenwervingen de afgelopen jaren zeker twaalf duo-fietsen kunnen aanschaffen

Een duo-fiets is een middel voor kwetsbare mensen om in de buitenlucht veilig te kunnen fietsen. Hiermee bevorderen we de conditie van de cliënten van Ipse de Bruggen en bieden we ontspanning aan op een door hen gewenste manier. Zowel mensen met een verstandelijke beperking als met een ernstige lichamelijke handicap, kunnen dankzij de duo-fiets fietsen.

Sommige cliënten kunnen door hun fysieke gesteldheid niet ver lopen en/of zelfstandig fietsen. Dan is er de elektrische duo-fiets waarmee het wel mogelijk wordt om samen met een begeleider of vrijwilliger lekker te gaan fietsen.

Wil je meehelpen om samen buiten fietsen mogelijk te maken voor de cliënten van Ipse de Bruggen? Op diverse Ipse de Bruggen-locaties in Alphen aan den Rijn, Nieuwveen en Nootdorp zijn ze aan het sparen voor aanschaf van een duo-fiets.

Doneren kan eenvoudig en veilig via de website van de Vrienden van: https://bit.ly/3NeB3xm