Op bezoek bij het Rijksmuseum in Amsterdam

Zaterdagavond 25 juni jl. is een groep kunstenaars van de ateliers ‘Uit de Kunst’ en ‘de Brugspin’ naar het Rijksmuseum in Amsterdam geweest!

Ateliers ‘Uit de Kunst’ en ‘de Brugspin’ zijn dagbestedingslocaties van Ipse de Bruggen waar creatief wordt getekend en geschilderd door de cliënten van Ipse de Bruggen.

Nog vóór de Coronatijd heeft de schildersgroep van deze twee locaties een cursus over Rembrandt gevolgd bij de afdeling Educatie op het landgoed Ursula van Ipse de Bruggen in Nieuwveen. De interesse voor deze bijzondere schilder is toen gewekt.

Dankzij de inspanningen van een geestelijk verzorger werkzaam bij Ipse de Bruggen, heeft de groep kunstenaars een rondleiding gekregen in het museum, dat op zaterdagavond alleen voor genodigden open is. De gidsen zijn vervolgens op bezoek geweest op de locaties ‘Uit de Kunst’  en ‘ de Brugspin’  om kennis te maken met de cliënten van Ipse de Bruggen.

Een dergelijke onderneming brengt natuurlijk kosten met zich mee. De Vrienden van Ipse de Bruggen heeft gezorgd voor de sponsoring van de taxiritten. Ook taxibedrijf Van Der Laan heeft geholpen om dit mogelijk te maken.

Kobie Aizenberg, werkzaam als begeleider bij Ipse de Bruggen: ’Wat hebben we genoten met elkaar van het stille en grote Rijksmuseum. En van de indrukwekkende schilderijen waar iedereen weer andere dingen in opvalt, van de op ons afgestemde rondleiding, van het grote poppenhuis, van het Delfts Blauw, van de replica van een grote boot die kruiden vervoerde, van het kopje thee bij aankomst, van de taxirit en natuurlijk van de genietende cliënten van Ipse de Bruggen.

Wat fijn om hier aan terug te denken en geïnspireerd te zijn om verder te schilderen.’

Wil je ook een steentje bijdragen aan het geluk van de cliënten van Ipse de Bruggen?

Bekijk hier de mogelijkheden