Uitreiking MRS-prijs: Saskia Vink wint!

Alle medewerkers van Ipse de Bruggen is vorig jaar gevraagd om ideeën in te sturen dat de zorg voor cliënten echt zal verbeteren. ‘Het Beste Idee van IdB’ wordt beloond met de Maria Regina Scholtenprijs! Een bedrag van € 1.500,00 dat beschikbaar wordt gesteld door Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen.

Maandag 14 maart vond de finale plaats. Tijdens de finale kregen de finalisten de kans om hun idee te pitchen voor de jury. De jury had dus een lastige taak, want met alleen maar goede ideeën is het lastig kiezen. Uiteindelijk koos de jury Saskia’s idee als beste!

Meer honden in de zorg
Het idee van Saskia Vink, recreatieleider in Nieuwveen, is om meer honden in de zorg voor cliënten in te zetten. Honden kunnen veel positieve energie brengen en mensen laten lachen. Door de aanwezigheid van een dier wordt endorfine aangemaakt waardoor mensen gelukkiger worden. Het inzetten van gecertificeerde honden met hun begeleider is op vele manieren mogelijk. Een hond op bezoek verbetert van de kwaliteit van leven.

Saskia: “Het doel van het insturen van het idee was om aandacht te vragen voor het werken met honden in de zorg. Dat was eigenlijk al bereikt door als finalist de mogelijkheid te krijgen deze pitch te houden. Ik ben blij, trots op mijn hond Boris, benieuwd wat eruit gaat komen en welke mooie avonturen we met elkaar gaan beleven. Met als doel een beter leven voor alle cliënten!”

Maria Regina Scholten Stichting
De Maria Regina Scholten Stichting werd opgericht vanuit de Angela Stichting, die zorg droeg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap. Dit werk werd in 1929 begonnen door de zusters Ursulinen, waarvan Zuster Maria Regina Scholten jarenlang overste was. Het naar haar genoemde fonds wordt beheerd door de Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen. De Vrienden namen in 2019 voor het eerst initiatief om ‘Het beste idee van IdB’ te belonen met de naar Maria Regina Scholten genoemde prijs.

Bekijk hier de aftermovie van de MRS-prijsuitreiking 2022