MOEF-familiedag

Vandaag is het internationale sportdag. Een mooie dag om stil te staan bij de belangrijke rol die sport speelt in onze samenleving. Zo bevordert sporten onder meer de gezondheid.

De Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen steunt diverse Samen Fit projecten van Ipse de Bruggen die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van de cliënten van Ipse de Bruggen.

Zo helpt Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen het mogelijk maken van de MOEF-familiedag.

MOEF is de beweegmascotte van Ipse de Bruggen en enorm populair onder de cliënten van Ipse de Bruggen. Hij danst, beweegt en werkt zeer stimulerend op de cliënten van Ipse de Bruggen om te bewegen en mee te doen. MOEF heeft eigen muziek Cd’s met leuke liedjes die de cliënten kennen en meezingen

De MOEF-familiedag is zowel voor de cliënten van Ipse de Bruggen, hun familie en vrienden als de medewerkers van Ipse de Bruggen. Tijdens deze dag worden ouders en begeleiders extra op de hoogte gebracht van de mogelijkheden om te sporten met een beperking. Het is op deze dag ook mogelijk voor familie om samen met hun dierbare te sporten.

Ook zal er een Beweegcoach aangepast sporten aanwezig zijn, die informatie geeft over sporten met een beperking bij sportverenigingen. Tijdens het evenement is er ook gezonde voeding om te proberen.

De MOEF-familiedag zal plaatsvinden op de drie landgoederen van Ipse de Bruggen: zaterdag 11 juni in Nieuwveen, zaterdag18 juni in Zwammerdam en zaterdag 25 juni in Nootdorp.