De Maria Regina Scholtenprijs

Alle medewerkers van Ipse de Bruggen is inmiddels weer gevraagd om ideeën in te sturen dat de zorg voor cliënten echt zal verbeteren. ‘Het beste idee van IdB’ wordt beloond met de Maria Regina Scholtenprijs!

Een bedrag van € 1.500,00 dat beschikbaar wordt gesteld door Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen. Dit bedrag wordt gebruikt zodat de winnaar zijn idee verder kan uitwerken of onderzoeken. Hij wordt hierbij bijgestaan door een medewerker van de afdeling Innovatie.

Medewerkers kunnen vanaf nu tot en met maandag 18 oktober ideeën insturen die horen bij één van de categorieën: duurzaamheid, vitaliteit, online zorg, cliëntcommunicatie, hulpmiddelen en slim samenwerken. Vanaf maandag 25 oktober kunnen alle medewerkers stemmen op het idee dat zij het beste vinden. De winnaar hiervan krijgt sowieso een plek in de finale, de andere zes plekken worden gevuld met het beste idee per categorie. Na de pitch van de genomineerden op woensdag 1 december wordt de winnaar van de MRS-prijs bekend gemaakt door de jury. De jury bestaat onder andere uit zes aandachthouders (per categorie één), cliënten, ouders van cliënten en medewerkers.

Een stukje geschiedenis
De Maria Regina Scholten Stichting werd opgericht vanuit de Angela Stichting, die zorg droeg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap. Dit werk werd in 1929 begonnen door de zusters Ursulinen, waarvan Zuster Maria Regina Scholten jarenlang overste was. Het naar haar genoemde fonds wordt beheerd door de Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen. De Vrienden namen in 2019 voor het eerst initiatief om ‘Het beste idee van IdB’ te belonen met de naar Maria Regina Scholten genoemde prijs.

Lees hier meer over Maria Scholten Fonds