Gezin bestaande uit een vader met twee kinderen, ze glimlachen allemaal.

Betere zorg voor gezinnen met ingewikkelde problemen dankzij ‘Beter Thuis’-teams

In de regio Haaglanden zijn speciale teams genaamd ‘Beter Thuis’ opgericht om gezinnen met veel en ingewikkelde problemen betere zorg te bieden. Deze teams zijn gestart in 2019 en bestaan uit mensen van verschillende zorggebieden en organisaties, zoals jeugdhulp (Jeugdformaat), zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking (Ipse de Bruggen) en geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en volwassenen (Youz en Parnassiagroep). Het Maria Regina Scholten fonds, beheerd door de Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen, ondersteunt dit project.

De gezinnen waarmee deze teams werken, ervaren problemen op verschillende gebieden van het dagelijks leven. Omdat niet elk gezin dezelfde soort problemen heeft, wordt momenteel onderzocht of er binnen de gezinnen specifieke groepen zijn met vergelijkbare problemen. Als dat het geval is, kan de zorg beter worden afgestemd op de specifieke situatie van deze groepen.

Dit project wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van het Maria Regina Scholten fonds, beheerd door de Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen. De resultaten van dit project kunnen helpen bij het opstellen van betere zorgplannen voor gezinnen met complexe problemen. Op die manier kan elke familie de hulp krijgen die het beste past bij hun specifieke situatie.

Over het Maria Regina Scholten (MRS) fonds

Het Maria Regina Scholten Fonds is een fonds onder beheer van de Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen. Het Maria Regina Scholten Fonds financiert onder meer praktijkgericht wetenschappelijke onderzoeken, uitgevoerd door zorgprofessionals. Lees hier meer over het Maria Regina Scholten fonds.