Wereld Downsyndroon Dag

Vandaag is het Wereld Downsyndroom Dag. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan mensen met deze erfelijke (aangeboren) afwijking. Ook Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen vraagt vandaag extra aandacht voor wat zij doen.

De Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen heeft als belangrijkste doel het werven, beheren en besteden van gelden voor de cliënten van Ipse de Bruggen. Met dit geld worden wensen van groepen cliënten bekostigd, die niet betaald kunnen worden uit reguliere (zorg-)gelden of subsidies.

Een beleeftuin voor woonlocatie Roland Holstlaan in Delft
Zo is onlangs dankzij de bijdragen van particulieren en fondsen een fantastische beleeftuin gerealiseerd op de  Roland Holstlaan in Delft. Op deze woonlocatie van Ipse de Bruggen wonen oudere cliënten waarvan de meeste afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator om zich buiten de woning te verplaatsen.

De tuin van de locatie was een verzakte onkruidtuin die niet goed begaanbaar was voor rolstoelen en rollators. Er was weinig natuurbeleving en geen mogelijkheden voor beleven en activiteiten.

Dat behoort nu tot verleden tijd want onlangs is er een fantastische beleeftuin gerealiseerd. Een beleeftuin is een tuin waarin alle zintuigen worden geprikkeld. Men kan er geuren opsnuiven van bloemen en kruiden, kleuren waarnemen, voelen, proeven van kruiden, geluiden horen en bewegen. In de beleeftuin kunnen onze cliënten lekker tuinieren met behulp van verhoogde plantenbakken. Er is een pergola geplaatst. Een paneel met vogelhuisjes en een insectenhotel. En natuurlijk kleurrijke planten die heerlijk ruiken!

Het is nu mogelijk dat de cliënten van Ipse de Bruggen op 1 plek dicht bij hun woning naar buiten kunnen gaan om te beleven en prikkels op te doen.

Wil jij – helemaal speciaal vandaag 😊 – ook graag bijdragen aan een beter leven voor de cliënten van Ipse de Bruggen?  Aarzel niet en laat je verrassen door de verschillende mooie projecten waar je voor kunt doneren: www.vriendenvanipsedebruggen.nl