Een plantenkas en schuur voor tuingroep Klassewerk

Activiteitencentrum Klassewerk in Waddinxveen biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Klassewerk biedt ook beschut en begeleid werken en heeft een tuingroep.

Een langgekoesterde wens van de tuingroep was een plantenkas en een schuur om te gebruiken als werk- en ontmoetingsplek zodat het gehele jaar door bloemen en groenten verbouwd kan worden. In 2019 is de fondsenwerving opgestart om dit mooie plan te realiseren. Eind 2019 kon eindelijk gestart worden met de grondwerkzaamheden voor de plantenkas. De werkzaamheden duurden bijna een jaar om alles goed in orde te maken. Het was af en toe een beetje pionieren om de juiste water en elektrapunten aan te leggen. In januari 2021 was de plantenkas en schuur eindelijk klaar voor gebruik. Het resultaat is prachtig!

De cliënten van Klassewerk hebben zelf ook veel gedaan om te helpen om de plantenkas te realiseren. Zo hebben ze bij mensen in de wijk de tuinen winter- en voorjaarsklaar gemaakt en op die manier geld ingezameld voor de plantenkas. Ook de aannemer Hans den Bleker heeft enorm bijgedragen door sponsoring aan dit project. Diverse fondsen hebben ook bijgedragen om de plantenkas te realiseren. Onze grote dank daarvoor!

Elke dag komen er rond de 8 cliënten met veel plezier werken in de plantenkas.