Beleeftuin voor woonlocatie Roland Holstlaan in Delft

Op de Roland Holstlaan in Delft wonen oudere cliënten met een verstandelijke beperking die volledig afhankelijk zijn van de zorg. De meesten zijn afhankelijk van een rolstoel of rollator om zich buiten de woning te verplaatsen.

De tuin van de locatie is momenteel een verzakte onkruidtuin die niet goed begaanbaar is voor rolstoelen en rollators. Er is weinig natuurbeleving en geen mogelijkheden voor beleven en activiteiten.

Wij willen voor de cliënten van Ipse de Bruggen de mogelijkheid creëren om op 1 plek dicht bij hun woning naar buiten te kunnen gaan om te beleven en prikkels op te doen. Hiervoor willen wij een beleeftuin aanleggen.

Een beleeftuin is een tuin waarin alle zintuigen worden geprikkeld. Men kan er geuren opsnuiven van bloemen en kruiden, kleuren waarnemen, voelen, proeven van kruiden, geluiden horen en bewegen. In de beleeftuin kunnen onze cliënten lekker tuinieren met behulp van verhoogde plantenbakken. Er wordt een pergola van gekleurd plexiglas geplaatst, met voelpalen. Een paneel met vogelhuisjes en een insectenhotel. En natuurlijk kleurrijke planten die heerlijk ruiken!

Help je mee om deze fantastische tuin mogelijk te maken?

Doneer nu