Interactief fietsen met de fietslabyrint

Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op. Ze vergeten hun vermoeidheid en verleggen hun grenzen. Met behulp van de fietslabyrint willen wij de cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren meer te bewegen en daarbij plezier te beleven.

De fietslabyrint is een systeem waarmee cliënten interactieve fietstochten kunnen maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil. De realistische fietservaring zorgt ervoor dat de gebruiker zich aangenaam verliest in een bepaalde stad en niet meer alleen met het fietsen bezig is. Tijdens het fietsen hoor je geluiden van voorbijgangers, vogels en verkeer wat de fietsbeleving versterkt. Fietsen met de fietslabyrint is zowel een fysieke als sociale activiteit. Cliënten trainen op een ontspannen manier hun conditie en de beelden van steden en natuurgebieden zorgen voor afleiding en gespreksstof.

Met jouw hulp kunnen we een fietslabyrint mogelijk maken voor de cliënten van Ipse de Bruggen!

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Interactief spelen met de omiVista

Alphen aan den Rijn
Dagcentrum De Woutershof in Alphen aan den Rijn wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren en in beweging laten komen met behulp van een omiVista

Schommel voor woonlocatie Poolster 39

Waddinxveen
Woonlocatie Poolster 39 in Waddinxveen wil graag een schommel zodat ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking meer kunnen bewegen en plezier beleven op hun oude dag.

Beleeftuin woonlocatie Roland Holstlaan

Delft
Woonlocatie Roland Holstlaan wil voor oudere cliënten een beleeftuin realiseren waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Omheining Manege De Tijd

Nieuwveen
Bij Manege De Tijd is de omheining toe aan vervanging. Help mee om een veilige en duurzame omheining mogelijk te maken zodat bewoners van Landgoed Ursula in Nieuwveen kunnen blijven paardrijden.

Lekker bewegen op De Trampoline

Waddinxveen
Bij dagbesteding Noorderlicht in Waddinxveen willen wij graag een bijzondere trampoline inzetten om cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren om meer te bewegen.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.