Interactief fietsen met de fietslabyrint

Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op. Ze vergeten hun vermoeidheid en verleggen hun grenzen. Met behulp van de fietslabyrint willen wij de cliënten van Ipse de Bruggen stimuleren meer te bewegen en daarbij plezier te beleven.

De fietslabyrint is een systeem waarmee cliënten interactieve fietstochten kunnen maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil. De realistische fietservaring zorgt ervoor dat de gebruiker zich aangenaam verliest in een bepaalde stad en niet meer alleen met het fietsen bezig is. Tijdens het fietsen hoor je geluiden van voorbijgangers, vogels en verkeer wat de fietsbeleving versterkt. Fietsen met de fietslabyrint is zowel een fysieke als sociale activiteit. Cliënten trainen op een ontspannen manier hun conditie en de beelden van steden en natuurgebieden zorgen voor afleiding en gespreksstof.

Met jouw hulp kunnen we een fietslabyrint mogelijk maken voor de cliënten van Ipse de Bruggen!

Projecten die uw vriendschap nodig hebben

Speeltuin KDC Vlaardingen

Vlaardingen
Op het Kinderdienstencentrum Zonnehof Vlaardingen zijn de huidige speeltoestellen buiten verouderd en dringend toe aan vervanging

Fit op Aspergeakker

Zoetermeer
Wij willen graag een laagdrempelige manier van bewegen aanbieden waarbij elke client op zijn eigen niveau kan bewegen en die wij ook in groepsverband kunnen aanbieden.

Interactief fietsen met de fietslabyrint

Zwammerdam
Veel mensen vinden trainen en bewegen in het begin niet vanzelf leuk. Door training aan te bieden in de vorm van een spel en/of leuke activiteit gaan mensen er volledig in op.

Samen buiten fietsen met de duo-fiets

Diverse locaties
Om samen veilig fietsen mogelijk te maken en te stimuleren dat cliënten van Ipse de Bruggen meer bewegen in de buitenlucht, willen wij graag een aantal duo-fietsen inzetten.

Speeltuin De Beleving

Nieuwveen
Op Landgoed Ursula in Nieuwveen willen wij een speeltuin realiseren voor mensen met een beperking.

Vrienden van Ipse de Bruggen wil de cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking een goed leven geven.